Wilders in de stress door Sophie

Opinie
donderdag, 02 mei 2024 om 8:49
bijgewerkt om donderdag, 02 mei 2024 om 9:08
0501 sophie wilders
Wilders heeft gisteren uitgelegd waarom hij van de publieke omroep af wil. Dat blijkt omdat daar mensen aan het woord komen waar hij een hekel aan heeft. Gisteren kwam Soumaya Sahla aan het woord in de uitzending van Sophie & Jeroen.
Ze heeft drie jaar lang in de gevangenis gezeten vanwege lidmaatschap van een terroristische organisatie: Soumaya Sahla. Na haar vrijlating werd ze via Frits Bolkestein actief voor de VVD, maar na berichtgeving dat ze geld van hem zou hebben ontfutseld, werd haar lidmaatschap opgezegd door de partij. Dat verhaal over het geld is allang weerlegd, maar in de VVD ziet men rook aan voor vuur.
Sahla, die haar straf uitzat en vreselijke spijt heeft van haar betrokkenheid met de Hofstadgroep, heeft wat Wilders betreft levenslang. Mensen die veroordeeld zijn - zoals Wilders zelf - hoeven niet allemaal van het scherm. Wilders bepaalt wie wel op tv mag en wie niet.
Het is hem gelukt de VVD te dwingen Sahla te ontslaan. Maar hij wil dat ze helemaal verdwijnt. En dus twitterde hij het volgende: